Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Klasztermenedzser KlubClusterCOOP Matchmaking Roadshow

Június 6-7-én immáron harmadik alkalommal került megrendezésre a Klaszterfejlesztési Iroda szervezésében megvalósuló Klasztermenedzserek Klubja elnevezésű rendezvény, melynek helyszíne ezúttal a Dél-dunántúli Régió, azon belül is Villány és Pécs volt.

Az esemény nyitónapjának első felében szakmai előadásokat hallhattak a résztvevők. A témák között szerepeltek többek között a ROP és a GOP 2007-2013-as - klaszter - pályázatainak tapasztalatai és a Klaszterfejlesztési Iroda által elvégzett „ Klaszterfejlesztés 2014-2020” című kérdőíves felmérés eredményei. Ezután az Innoskart IKT Klaszter nemzetközi tapasztalatait mutatta be a klaszter menedzsere. A nap második felében az előre megadott vitatémák ill. az előadások során felmerülő kérdések, problémák megvitatására került sor, amelyben a klasztermenedzserek rendkívül aktívnak és konstruktívnak bizonyultak. 

25_0.jpg


A rendezvény második napján a pécsi székhelyű Információmenedzsment Innovációs Klaszter és a Biotechnológiai Innovációs Bázis Klaszter fogadta a klasztermenedzsereket. A klaszterlátogatás során a jelenlévők először előadásokat hallgattak meg a vendéglátó klaszterek menedzser szervezeteinek ill. tagvállalatainak képviselőitől, a prezentációk után pedig a Biotechnológiai Innovációs Bázis klaszter laborjában nyerhettek bepillantást a klaszter gyakorlati tevékenységébe.

25_1.jpg

 

A rendezvény prezentációs anyagai az alábbi linkeken elérhetőek: