Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Klasztermenedzser KlubClusterCOOP Matchmaking Roadshow


A január 17-18-án megrendezésre került második találkozó helyszíne az Észak-alföldi régió, azon belül is Debrecen volt.

A programot Dr. Novák Csaba, a MAG Zrt. stratégiai és nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója nyitotta meg. Köszöntőjében elmondta, hogy a MAG Zrt. azért szervezi a Klasztermenedzser Klub rendezvény sorozatot, hogy elősegítse a különböző régiókban működő klaszterek és a kormányzati szervek közötti közvetlenebb információáramlást, lehetőséget biztosítson a klaszterek közötti kapcsolatok kiépítésére, tapasztalatcserére.

Az akkreditált klaszterek képviselői valamint az észak-alföldi régióban működő, induló és fejlődő klaszterek meghívott képviselői tájékoztatást kaptak többek között az EU 2014-20 költségvetési időszak tervezésének aktuális állásáról és a Nemzeti Kutatás-fejlesztési és Innovációs Stratégia 2020 elképzeléseiről.

A második napon a klasztermenedzserek ellátogattak az akkreditált Pharmapolisz Debrecen Innovatív Gyógyszeripari Klaszterhez. A klaszter 2009 áprilisában alakult meg azzal a céllal, hogy zöldmezős beruházás keretében, kutatás-fejlesztési és innovációs szolgáltató központot hozzon létre Debrecenben, amelynek eredményeképpen létrejöhet a gyógyszeripari kutatás-fejlesztési és innovációs célokat szolgáló épületegyüttes, az úgynevezett „science park”. Az Innovációs központ építése 2012. június 25-én fejeződött be, a beruházás eredményeképpen létrejött egy 10.500 négyzetméteres korszerű kutatóbázis, amely a gyógyszeripari ágazat számára egyedi K+F+I, valamint technológiai inkubátor szolgáltatások széles skáláját képes nyújtani.

15_0.jpg


A találkozó során elhangzott előadások prezentációi:


Vissza