Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Klasztermenedzser KlubClusterCOOP Matchmaking Roadshow

A MAG Zrt. Klasztermenedzserek Klubja elnevezéssel egy új kezdeményezést indított útjára, melynek első állomásaként 2012. szeptember 20-21-én Lovasberényben kétnapos ülésre került sor.

A tervek szerint negyedéves rendszerességgel megrendezésre kerülő klub-találkozók célja egy olyan kötetlen légkör megteremtése, melyben a hazai klaszterek menedzserei megismerhetik egymás problémáit, erősíthetik az együttműködést és kapcsolataikat más klaszterekkel, illetve kiválasztott témák mentén bővíthetik tudásukat. A klub-ülések vándor jelleggel mindig más régióban kerülnek majd megrendezésre, az állandó meghívott Akkreditált Innovációs Klaszterek mellett az adott régióban működő induló vagy fejlődő fázisban lévő klaszterek illetve a kormányzati szféra képviselői kapnak meghívást.

Az első klub-ülés nyitónapján a résztvevők tájékoztatást kaptak a Széchenyi Tőke Alap termékeiről, a MAG – Klaszterfejlesztési Iroda nemzetközi tevékenységeiről, majd három klaszter osztotta meg nemzetközi pályázatok terén szerzett eddigi tapasztalatait.

Az ülés második napján a résztvevők ellátogattak a balatonfüredi székhelyű PharmAgora Életminőség Klaszterhez, ahol a klaszter magját alkotó vállalkozások képviselői mutatták be a klaszter fő fejlesztési irányait, illetve több Európai Uniós forrásból megvalósított beruházását.

A Klasztermenedzser Klub soron következő ülése a tervek szerint 2013. januárban az Észak-alföldi régióban kerül megrendezésre.

3_0.jpg

 

A találkozó során elhangzott előadások prezentációi:

 

Vissza