Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Nemzetközi klaszter projektek tapasztalatai, CLUSTRAT - National Policy Dialogue2014. szeptember 30. (kedd) 09:12 - 2014. szeptember 25-én a Nemzetközi klaszter projektek tapasztalatai, CLUSTRAT – National Policy Dialogue címmel szervezett konferenciát a Nemzetgazdasági Minisztérium Nemzetközi és Klaszter Osztálya.

A rendezvény apropóját az adta, hogy az elmúlt időszakban számos nemzetközi klaszter projekt zárult le, vagy közeledik a záráshoz, ami jó alkalmat teremtett a tapasztalatok összegzésére, a tanulságok levonására, illetve a jövőbeli lehetőségek, irányok megismerésére is, mivel a Nemzetgazdasági Minisztériumon belül működő Nemzetközi és Klaszter Osztály - a MAG Zrt. Klaszterfejlesztési Iroda utódjaként - kiemelt céljaként tekint a hazai klaszterek nemzetköziesedésének elősegítésére.

 

51_0.jpg

 

Az eseményen több mint 20 klaszter képviseltette magát és a fejlesztéspolitikai intézményrendszer szereplői is szép számban voltak jelen, így összesen közel 50 fő gyűlt össze. Az előadók között többségben voltak a klaszterek képviselői, így az elméleti háttér mellett ezúttal kiemelt hangsúly helyeződött a nemzetközi projektek megvalósítása során szerzett tapasztalatok első kézből történő megosztására.

Az elhangzott előadások diasorai letölthetőek az alábbi linkekről:

A ClusterX projekttel kapcsolatban további információk, dokumentumok érhetőek el az alábbi linkeken:

Vissza