Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
CDR EUROPE projekt a felelősségteljes digitalizációért2023. augusztus 17. (csütörtök) 00:00 - Sikeresen elindításra került az Interreg Europe program keretében megvalósuló CDR Europe (Corporate Digital Responsibility) projekt, amelyben a Miniszterelnökség, Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága is részt vesz, mint partner, 7 másik konzorciumi taggal együtt, összesen 7 országból.
A vállalati digitális felelősségvállalás (CDR) olyan gyakorlatok és magatartásformák összessége, amelyek segítenek egy szervezetnek abban, hogy az adatokat és digitális technológiák
Sikeresen elindításra került az Interreg Europe program keretében megvalósuló CDR Europe (Corporate Digital Responsibility) projekt, amelyben a Miniszterelnökség, Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága is részt vesz, mint partner, 7 másik konzorciumi taggal együtt, összesen 7 országból.
A vállalati digitális felelősségvállalás (CDR) olyan gyakorlatok és magatartásformák összessége, amelyek segítenek egy szervezetnek abban, hogy azadatokat és digitális technológiákat társadalmilag, gazdaságilag, technológiailag és környezetvédelmi szempontból is felelősségteljesen használják.
A projekt célja, hogy a résztvevő, a digitális felelősségvállalás érettségi szintjének különböző fokozatait képviselő partnerek jó gyakorlataikat, szakértelmüket megosszák egymással a releváns témákban, ezáltal azonosítva a választ a kihívásokra és támogatva a szakpolitikai fejlesztéseket.
A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.
 
A Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága által szervezett, az Interreg Europe program 2021-2027 első pályázati felhívásában nyertes CDR Europe projekt első stakeholder találkozója 2023. augusztus 10-én került megrendezésre a CenterPoint Irodaházban, ahol többek között a projekt ismertetése, jövőbeni lehetőségek és a klaszterpolitikák kerültek megvitatásra.
Az eseményen részt vett számos klaszter, mint például az Észak-magyarországiAutóipari Klaszter (NOHAC), Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter, Innoskart Klaszter, valamint minisztériumok, úgy mint a Kulturális és Innovációs Minisztérium és egyéb nonprofit szervezetek is képviseltették magukat.
Vissza