Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
NOTRE projekt az egészséges öregedésért2023. augusztus 13. (vasárnap) 00:00 - Sikeresen elindult a NOTRE projekt az Interreg társfinanszírozásával, amelyben a Miniszterelnökség, Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága is rész vesz partnerként.
Sikeresen elindításra került az Interreg Europe program keretében megvalósuló NOTRE (Novel Methods Improving Production Innovation) projekt, amelyben a Miniszterelnökség Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága is részt vesz, mint partner, 7 másik konzoricumi taggal együtt, összesen 7 országból.
A NOTRE projekt célja, azon szakpolitikai eszközök fejlesztése, amelyek az innovatív, új termékek és szolgáltatások létrehozását és azegészséges időskorral kapcsolatos innovációt célozzák meg.
A KKV-k és az induló innovatív vállalkozások segítése érdekében a különböző régiókban rendelkezésre áll majd egy termékhitelesítési tesztinfrastruktúra, mely hozzájárul a nemzetközileg összekapcsolt tesztlétesítmények és háztartások hálózatának létrehozásához.
A konzorcium vezetője és a projekt szervezője a Pannon Gazdasági Hálózat.
A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.
 
A Pannon Gazdasági Hálózat által Szombathelyen megrendezett stakeholder találkozót követően, a Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága szervezte meg az Interreg Europe program 2021-2027 első pályázati felhívásában nyertes NOTRE projekt első kommunikációs eseményét, amely 2023. augusztus 10-én került megrendezésre a CenterPoint Irodaházban.
A rendezvényen többek között a projekt ismertetése, együttműködési lehetőségek, jövőbeni feladatokés a klaszterpolitikák kerültek megvitatásra.
Az eseményen részt vettek a projektben érdekelt felek, például a Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Kulturális és Innoviációs Minisztérium és egyéb nonprofit szervezetek, valamint klaszterek is képviseltették magukat.
Vissza