Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
DEBUTING projekt bemutatása2023. augusztus 10. (csütörtök) 00:00 - Sikeresen elindult egy újabb Interreg projekt a Miniszterelnökség Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért felelős Helyettes Államtitkárságán. A DEBUTING Projekt az inkluzívitás és esélyegyenlőség témájában fejleszti a GINOP Plusz programot.
Sikeresen elindult a DEBUTING (Developing Business Through Inclusiveness and Gender Awareness - New Cluster Competences) projekt, az Interreg Europe szervezésében. A Miniszterelnökség, Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság is részt vesz a megvalósításában, mint projekt partner, tizenegy másik konzorciumi partnerrel együtt, összesen 10 országból.
A DEBUTING projekt célja, a KKV-k üzletfejlesztési potenciáljának növelése, azáltal, hogylehetőséget kapnak egy innovatívabb és versenyképesebb üzleti modell kidolgozására az értékteremtés érdekében, az inkluzivitás figyelembevételével.
A projekt az Interreg Europe Programban az Európai Unió és Magyarország társfinanszírozásával valósul meg.
 
Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága szervezte meg az Interreg Europe program 2021-2027 első pályázati felhívásában nyertes DEBUTING projekt első stakeholder találkozóját, amely 2023. augusztus 10-én került megrendezésre a CenterPoint Irodaházban.
A rendezvényen többek között a projekt ismertetése, együttműködési lehetőségek, jövőbeni feladatok és a klaszterpolitikák kerültek megvitatásra.
Az eseményen részt vettszámos klaszter, mint például az Észak-magyarországi Autóipari Klaszter (NOHAC) és Omnipack Első Magyar Csomagolástechnikai Klaszter, de minisztériumok úgy mint Kulturális és Innovációs Minisztérium és egyéb nonprofit szervezetek is képviseltették magukat.
 
Vissza