Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Kassa – Clusters meet Regions2023. április 4. (kedd) 13:04 - 2023. március 29-én és 30-án tartották a Clusters meet Regions legutóbbi rendezvényét Kassán, Szlovákiában. A European Cluster Collaboration Platform és a szlovákiai partnerek által rendezett eseményen több, mint háromszáz különböző európai uniós, állami és gazdasági szereplő vett részt. A GFP Stratégiai Főosztály vezetője, Keller Péter a régiók közötti együttműködésekről szóló panelbeszélgetésen számolt be a résztvevőknek a magyar klaszterpolitikáról.

9a

 

 

 

A konferencián megjelentek közel harmada ukrajnai klasztereket és gazdasági szereplőket képviseltek, akik bizakodva tekintenek a várható későbbi együttműködési lehetőségekre. Keller Péter a GFP Stratégiai Főosztály vezetője az Európai Unió, továbbá egy szlovák és egy ukrán klaszter képviselőivel beszélgetett a klasztereket érintő együttműködési lehetőségekről. Elmondta, hogy folyamatban van a magyar klaszterstratégia elfogadása, illetve beszámolt a stratégia főbb céljairól és eszközeiről. Ezúton is megerősítette, hogy a stratégiának kiemelt fókusza lesz, hogy segítse a vállalkozások és klaszterek közötti együttműködések kialakítását és erősítését. Továbbá kifejezte a reményét, hogy az Európai Bizottsággal hamarosan megszületik a megállapodás, melyből finanszírozni lehet a klasztereket támogató programokat is.

 

 

 

 

 

 

 

Vissza