Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Bridges projekt – Mid term konferencia2019. július 11. (csütörtök) 18:01 - 2019. április 8-9-én került megrendezésre az Interreg Europe Programban megvalósuló Bridges projekt Mid-term konferenciájára, amit a Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület szervezett.

A projektben 9 szervezet dolgozik együtt, 7 Európai Uniós országot lefedve.

A BRIDGES projekt legfőbb célja, hogy hatékonyan hozzájáruljon a projektben résztvevő partnerek nemzeti/regionális innovációs stratégiájának (RIS3) sikeres végrehajtásához, illetve a kapcsolódó pénzügyi források könnyebb eléréséhez; a projektben megszerezhető nemzetközi tapasztalatok hasznosítása, illetve az egyes iparágakhoz kapcsolódó kompetencia központok létrehozásának ösztönzése. A projekt középpontjában az ún. biogazdasági ágazat támogatása szerepel, amely az egyes országok természeti erőforrásaira koncentráló iparágat jelöl; hozzájárulva a régió fenntartható növekedéséhez és ipari fejlődéséhez.

A rendezvény keretében három munkacsoport vitatta meg a projekt eddig elért eredményeit, kihívásait és a következő lépéseket.

Az első munkacsoport az elkészített nemzeti akciótervek és azok összefüggéseire koncentrált, majd az Irányítóhatóságok osztották meg egymással tapasztalataikat. Magyar oldalról Keller Péter képviselte a Pénzügyminisztérium álláspontját.

A rendezvény első napját a kutatás fejlesztési intézmények véleménynyilvánítása és javaslataik zárták.

A második nap a projekt második fázisában végrehajtandó feladatokra koncentrált, illetve a projekt operatív megvalósításának kihívásait egyeztette a partnerség.

A résztvevők eddig felmerült sikereiket és nehézségeiket is megosztották egymással, mely a jövőben a gördülékenyebb projektmegvalósítás egyik záloga lehet.

Vissza