Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Stuttgartban megrendezett konferenciával zárult az UpGrade SME projekt első fázisa2019. március 25. (hétfő) 16:35 - A 2016 áprilisában indult UpGrade SME projekt, mely a KKV-k nemzetköziesítését célzó felhívások javítását tűzte ki célul, egyik legfontosabb mérföldkövéhez érkezett.

A projektben résztvevő nemzetközi konzorcium partnerei, köztük a két magyar partnerrel (Pannon Gazdasági Hálózat Egyesület, mint a nemzetközi konzorcium vezető partnere, valamint a Pénzügyminisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes-államtitkársága) az elmúlt három éves intenzív munka során elért eredményeket és tapasztalataikat mutatták be Stuttgartban a résztvevő szakpolitikai döntéshozóknak, a stakeholder csoport tagjainak,  valamint az érdeklődőknek.

A konferencia 2019. március 19-én került megrendezésre az UpGrade SME című Interreg Europe projekt és a Duna Régió Stratégia PA 8-as prioritási területének közreműködésével a stuttgarti Hospitalhof épületében. A rendezvényt Barta Balázs PhD nyitotta meg az UpGrade SME projekt képviseletében, majd a házigazda Steinbeis Europa Zentrum nevében Dr.-Ing. Petra Püchner fogadta a résztvevőket, továbbá Dr. Schrick-Szenczi Judit a Duna Régió Stratégia részéről köszöntötte az egybegyűlteket. A bevezető előadásokat követően a konferencia interaktív felépítésének megfelelően három panelbeszélgetést hallgathattak meg a résztvevők és tehették fel kérdéseiket az érintett vállalkozások és szervezetek széles körének. A beszélgetésekben a projekt által megcélzott nemzeti és regionális szakpolitikai eszközökért felelős döntéshozók, nemzetközi piacra lépett sikeres vállalkozások illetve a projekt eredményeiből sikeresen profitáló projektpartnerek képviselői vettek részt. A nyilvános eseményekkel párhuzamosan az érdeklődő vállalkozások részvételével B2B találkozók zajlottak, melynek köszönhetően a rendezvény segítette a nemzetközi együttműködések kialakulását és ösztönözte a vállalkozásokat a külpiaci nyitásra.

A sikeresen lebonyolított konferenciát követően a projekt hamarosan a második megvalósítási szakaszába lép, mely során a projektpartnerek a kidolgozott nemzeti szintű cselekvési tervekben megfogalmazott akciókat hajtják végre, illetve ezek megvalósulását értékelik és követik nyomon. A projekttel kapcsolatos legfrissebb hírek az UpGrade SME projekt honlapján érhetőek el.

[Közös] upgrade_kep.jpg

Vissza