Bemutatkozás Klaszter akkreditációSaját rendezvényekKlasztereket érintő hírek, rendezvényekElemzések, kiadványok, segédletekNemzetközi projektekKlaszterkereső térkép Aktuális pályázatokKapcsolat
 
Megjelent a Clusters Go International nemzetközi felhívás2017. október 12. (csütörtök) 14:31 -

Clusters Go International COS-CLUSINT-2017-03-6 azonosítószámmal pályázati felhívás jelent meg a védelmi és biztonsági ágazatban. A felhívás keretében 800 000 euróra becsült társfinanszírozással támogatják az első európai stratégiai klaszter partnerség nemzetközisítését az ágazatban. A felhívás célja az európai védelmi és biztonsági klaszterek és üzleti hálózatok más ágazatba tartozó klaszterekkel való, határokon átnyúló együttműködésének kialakítása, valamint kettős felhasználású technológiákra, termékekre és szolgáltatásokra vonatkozó közös stratégiák kialakítása és végrehajtása más, nem EU-s országokkal.

A felhívás a 2014-es „Clusters Go International" (COS-CLUSTER-2014-3-03) felhíváson alapul, melynek keretében klaszterszervezetek közös nemzetköziesítési stratégiájának kialakítása volt a cél a klasztertag KKV vállalkozások érdekében. A felhívás keretében 26 partnerség nyert támogatást közel 150 klaszter bevonásával 23 európai országból, melyben több mint 17 000 kis- és középvállalkozás vett részt. A partnerségek különböző ipari és ágazatokon átnyúló területeken tevékenykednek, úgy mint egészségügy, űrkutatás, mobilitás és logisztika, élelmiszeripar, energetika, tenger és környezet, csomagolás, anyagok és fotonika, IKT, építőipar vagy akár sport. Jelen felhívás ezt kiegészítendően a védelmi és biztonsági szektorra fókuszál.

A projektek társfinanszírozására elkülönített teljes költségvetés 800 000 euróra becsülhető. A projektenkénti maximális támogatás 200 000 EUR. Az EASME várhatóan négy projektet fog finanszírozni. A támogatás az elszámolható költségek legfeljebb 75% -a lehet.

További információ a felhívásról és a feltételekről, valamint kiegészítő dokumentumok itt találhatóak:

https://www.clustercollaboration.eu/news/call-proposals-clusters-go-international-defence-security-sector

Vissza